Beltéri ajtó vasalatok
Beltéri tolóajtó vasalatok Beltéri üveg tolóajtó vasalatok Gipszkartonfalba építhető tolóajtó vasalatok
Fa és üveg tolóajtókhoz GUSTAVSON STARK GUSTAVSON ESTIMA POCKET 36
Beltéri harmonikaajtó vasalatok Beltéri nyílóajtó vasalat
Raumplus SLIM LINE
Beltéri kiegészítő termékek
Beltéri fogantyúk BELTÉRI FOGANTYÚK Zárak ZÁRAK Egyéb EGYÉB KIEGÉSZÍTŐK Rejtett belsőajtó pánt ANSELMI ISTAR Ajtólap feszítők TN-400 AJTÓLAP FESZÍTŐ
Bútor ajtó vasalatok Gardrób tolóajtó vasalatok LED PROFILOK POLCRENDSZEREK

Megújuló DIVA: a DIVA FLUID

Megújuló DIVA:  a DIVA FLUID

2023. február 23.

A speciális tolóajtó vasalatok közt a DIVA a legnépszerűbb.
Ez nem véletlen, a szerelvény segítségével kialakított beltéri ajtók különleges látványt nyújtanak. Az ajtóba épített görgők és csillapítók rejtettek.

 

A megújuló DIVA:

DIVA FLUID – fa ajtóhoz

DIVA FLUID VETRO – üveg ajtóhoz

DIVA FLUID FRAME – alukeretes üveg ajtóhoz

A beltéri tolóajtó vasalataink között egyedi megjelenése és kiemelkedően jó minősége miatt a DIVA rendszer az egyik legnépszerűbb. Az olasz gyártó az elmúlt időben teljesen megújította és kibővítette ezt a rendszert: a hagyományos fa és üveges szerkezet mellet egy új alumínium keretes megoldással is bővítette a kínálatát. A már jól ismert formavilágot meghagyta, de a műszaki tartalom teljesen egészében megújult.

 

Általánosságban elmondható minden DIVA vasalatra vonatkozóan, hogy az ajtóba épített görgők és csillapítók rejtettek. A felső vezetősín optikailag meghatározó része a rendszernek, egyben dizájnelem is. Formailag a rendszer tökéletesen illeszkedik a legújabb trendeknek megfelelő minimál stílusú lakásbelsőkhöz. Emellett a tervezés sem okoz nehézséget és kivitelezőbarát termékről van szó. A szerelvény a gyártó legújabb generációs Fluid csillapítóit tartalmazza és fejlett leugrásgátló megoldás garantálja az ajtó biztonságos használatát. A szerelés faltól-falig tartó sínek esetén is lehetséges, mivel az új változatoknál a csillapító felülről is behelyezhető.

 

DIVA FLUID – fa ajtókhoz:

A beszállítónk által végrehatott temékfejlesztés eredményeként kialakult terméknek a korábbitól eltérő tulajdonságai a következők:

Az ajtóban kialakítandó fészek marásmintája megváltozott. Az új marásminta rajza a gyártói katalógus utolsó oldalán található.

Adapter profilból a korábbi kettő helyett már csak egyféle vastagsági méretű van; az ajtólap és a fal közötti távolságot a marás mélységével lehet változtatni. Erre vonatkozóan szintén a katalógusban talál egy táblázatot az utolsó oldalon.

A görgő szett (25.601) tartalmazza az egy ajtóhoz szükséges minden alkatrészt, ami megkönnyíti a rendelések leadását. A korábbiaktól eltérően a szett tartalmazza az alumínium színű és a fekete végzáró fedeleket és a takaró betéteket egyaránt, úgyhogy azokat nem kell külön megrendelni, ha fekete színű felső sínnel szereli az ajtót.

A termék műszaki színvonalának megfelelően ezentúl csak két csillapítóval szerelt változatok szerepelnek a kínálatban, ajtónként max. 80 kg-os teherbírással. Az ajtók szélessége 600-1500 mm lehet.

A profilok színválasztéka is bővült, a szálcsiszolt alumínium és fekete mellet már sötét bronz és nikkel színekben is elérhetők a profilok. A szettben lévő állítható alsó megvezetőhöz illeszkedő bemarható sín szürke (20.121A/…m) és fekete (20.121N/…m) színekben elérhető.

A Diva Fluid rendszerről bővebb információkat,

gyártói katalógust, szerelési segédletet ide kattintva talál!

 

 

DIVA FLUID VETRO – üveges ajtókhoz:

Az új üveges DIVA rendelkezik ugyanazokkal a kedvező tulajdonságokkal mint a fa változat. A tervezés során figyelembe kell venni, hogy az üveg fúrástérkép megváltozott, a furatokat a gyártói katalógusban lévő rajznak megfelelően kell kialakítani. Az üveg vastagsága 8-12,7mm lehet, az ajtó szélessége pedig 600-1500 mm. Figyelembe kell venni a szerkezet teherbírását is, amely max. 80 kg/ajtólap.

Logisztikai szempontból is egyszerűsített a gyártó, nem készített önálló üveges görgőszetteket, így rendeléskor a felső síneken túl a fa ajtóknál már megismert görgő szettet és egy üveges kiegészítő szettet kell rendelni.

A Diva Fluid Vetro rendszerről bővebb információkat,

gyártói katalógust, szerelési segédletet itt kattintva talál!

 

 

DIVA FLUID FRAME – alukeretes üveg ajtóhoz

A modern stílusú lakásbelsők tervezése során egyre kedveltebbek az alukeretbe foglalt üveges beltéri megoldások. Ezt a trendet figyelembe véve alkotta meg a gyártó a DIVA FLUID FRAME rendszert, ami ötvözi a DIVA vasalatoknál megismert kifogástalan műszaki tartalmat és az alukeretes rendszerek nyújtotta egyedi megjelenést. Az alumínium keretprofilok előnye a dizájn mellett, hogy nagy szilárdságot kölcsönöznek a keretszerkezetnek, és nagyméretű ajtók esetén sem kell 10-12mm vastag üveget alkalmazni.

Rendelés leadásakor a felső síneken túl csak az ajtóméretnek megfelelő garnitúrát kell rendelni, ami tartalmazza a szerelvényeken túl a keretprofilokat is előre megmunkálva, így csak pontos méretre kell majd vágni. A gyártó kínálatában minden színből három különböző méretű garnitúra szerepel, hogy a lehető legkevesebb hulladék keletkezésével lehessen a profilokat majd a pontos méretre vágni. A garnitúra tartalmazza az 5-6-8 mm vastag üveg fogadására alkalmas üvegbeszorító gumikat is.

A Diva Fluid Frame rendszerről bővebb információkat,

gyártói katalógust, szerelési segédletet ide kattintva talál!

 

 

Mindhárom rendszer esetében az elérhető profilokat, szetteket, garnitúrákat tartalmazó táblázat illetve az alábbiakban tudja letölteni:

További információk

vissza az Újdonságok oldalra